Inele cu diamant


Inelele de logodna cu diamant sunt dedicate femeilor ce prefera eleganta si clasicul evenimentului important din viata lor. Puteti alege modelul potrivit, de care va veti bucura intreaga viata, fiind simbolul dragostei si daruirii.

Farmecul inelului de logodna cu diamant este simbolul iubirii desavarsite! Pentru o iubire unica si pretioasa inelul de logodna cu diamante veritabile este cea mai indicata optiune.
Diamantul este o piatra pretioasa care cristalizeaza in sistemul cubic și poate atinge duritatea maxima (10) pe scara Mosh, scara care permite evaluarea duritatii relative a unor materiale, cu precadere a nemetaleleor. Ea se bazeaza pe capacitatea unui material de a fi zgariat sau de a zgaria alt material. Duritatea variaza insa in funtie de gradul de puritate a cristalului. Denumirea de diamant provine din limba franceza “adams” ce se traduce prin : de neinvins, indestructibil.

Masa diamantului este exprimata in carate, un carat corespunzand cu 0,200 grame. Caratul are ca subdiviziune "punctele". Asfel 1 carat este format din 100 de puncte.

Criteriile evaluarii diamantelor sunt 4C ( dupa intialele cuvintelor din limba engleza):
1.Greutate (carate)
2.Culoare (color)
3.Taietura (Cut)
4.Claritate (clarity),

In functie de culoare diamantele sunt impartite in urmatoarele doua categoii: incolore (colorless) si colorate (fancy). Cele mai des folosite sunt diamantele incolore.
Diamantele de culori speciale "Fancy", fanteziste, sunt foarte rare. Claritatea unui diamant face referire la gradul de impuritati pe care il poate avea un diamant studiat cu ochiul liber sau cu ajutorul unei lupe. Cu cat are mai putine impuritati cu atat diamantul este mai valoros.
Taietura indica modul cum este taiat diamantul, influenteaza cum se va refracta lumina prin el si ii confera stralucirea speciala.
Diamantul care va fi slefuit cu fatete multe se numește briliant (Brillant) si este cel mai uzual intalnit.
Google Code for Remarketing Tag