Informatii inele. Garantie inele.


Urmatorul grafic afiseaza detalii specifice pentru un diamant.

diamante

Afla cateva informatii utile despre inele si pietrele pretioase folosite la crearea acestora:

Diamantul
Denumirea de “diamant” are mai multe surse de provenienta. In India, aceasta piatra pretioasa purta numele de “irra”, in sanscrita “vajira”, in araba “al-mas”, toate aceste cuvinte insemnand “dur”, “cel mai dur”, in timp ce in franceza, diamantul era numit “adams”, care inseamna “indestructibil”. Toti acesti termeni se potrivesc practic proprietatilor fizice ale acestei pietre. Diamantele sunt evaluate tinandu-se cont de patru C, care corespund urmatoarelor caracteristici: greutate (Carrat), culoare (Color), claritate (Clarity) si taietura (Cut).

Safirul
Safirul este recunoscut pentru culoarea lui albastra, care variaza in mai multe nuante, de la albastru foarte deschis, la albastru inchis, cu tendinta spre negru. Dupa diamant, safirul este a doua cea mai dura piatra pretioasa din lume. Safirul este asociat cu sinceritatea si fidelitatea, fiind purtat in special de persoanele sentimentale si sensibile.

Rubinul
Culoarea rubinului este cea rosie, conferita de ionii de crom. Denumirea acestei pietre pretioase provine din latinescul “rubens, rubinus” = rosu, cel rosu. Rubinul este asociat cu victoria, dragostea pasionala si bunastarea.

Smaraldul
Denumirea provine din latinescul “smaragdus”. Smaraldul prezinta dificultati la taiere, de aceea va fi regasit de cele mai multe ori sub forma rectangulara sau octogonala atunci cand este prins pe un suport de inel. Smaraldul reprezinta o varietate a berilului si este cunoscut pentru culoarea lui verde stralucitoare si translucida, culoare care este conferita de ionii de crom si vanadiu.

Google Code for Remarketing Tag